• שבת ומועדים
  • חולים, מעוברות ומניקות

יום כיפור

הרבנות הראשית לישראל

ד תשרי תשע"ו
שאלה
אני סובלת מבקע בסרעפת. לוקחת 1 כדור אומפרדקס בבוקר, 1-2 כדור מוטיליום במשך היום. ביום כפור אני סובלת לפעמים מצרבת קשה, בחילות, לחץ חזק מאד בחזה, ובעקבותיו שעול חזק. האם אפשר לקחת כדור אומפרדקס עם מעט מים? (תמצית תה עלולה לגרום לי צרבת קשה יותר) גמר חתימה טובה .
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה רפואה שלמה בע"ה. כאשר יש חיוב לקחת תרופה גם ביום הכיפורים יש לבלוע עם מים בכמות עד רבע כוס 42 מ"ל. יש לברר עם רופא עם יש חיוב רפואי או אפשר לדלג על יום הכיפורים, כי קצת אי נוחות לא מתיר לשתות. שנה טובה בברכה הרב חגי בר גיורא