ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אכילת אצה (ספירולינה) בשבת | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב מרחשון תשע"ו

אכילת אצה (ספירולינה) בשבת


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום וברכה,
נמכרות אצות שהן ללא טעם קפואות. כדי לאוכלן יש להפשירן. על פי רוב צורכים אותם כדי להנות מהויטמנים ומהמינרלים. כאמור, אין בהן טעם. האם מותר לאוכלן בשבת כשהמטרה היא להנות מהרכבן הבריאותי (כמו ויטמין)? והאם יש דרך אחרת שמותר לאוכלן כגון למהול אותן במשקה או באוכל? והאם מותר להפשירן בשבת? הן בד"כ לאחר ההפשרה במצב של ג’לי האם בשבת מותר למהול אותן בנוזל כגון מים ואז הם יהפכו למים? האם מותר לערבן במאכל אחר? או לאוכלן כג’לי?
ישר כח ותזכו למצוות

תשובה:
בס"ד
דינו כדין ויטמין שלוקחים לשם חיזוק הגוף ולגבי ויטמין יש אוסרים ויש המתירים. לדעתי לאדם בריא לחלוטין או לחולה המוגדר
"כחולה שאין בו סכנה" - הדבר מותר. אם אדם חלש במקצת ולוקח כדי לחזק את עצמו - הדבר אסור.
לגבי שאר השאלות (הפשרה, מהילה וכו') - הכל מותר.

[התשובה לא מתייחסת לנושא כשרות האצות]

בברכה,
הרב שלמה בורנשטין


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il