ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב שבת ומועדים שאלות כלליות

אכילת אצה (ספירולינה) בשבת

כולל הלכה בית אלי"ב מרחשון תשע"ו
224
שאלה
שלום וברכה, נמכרות אצות שהן ללא טעם קפואות. כדי לאוכלן יש להפשירן. על פי רוב צורכים אותם כדי להנות מהויטמנים ומהמינרלים. כאמור, אין בהן טעם. האם מותר לאוכלן בשבת כשהמטרה היא להנות מהרכבן הבריאותי (כמו ויטמין)? והאם יש דרך אחרת שמותר לאוכלן כגון למהול אותן במשקה או באוכל? והאם מותר להפשירן בשבת? הן בד"כ לאחר ההפשרה במצב של ג’לי האם בשבת מותר למהול אותן בנוזל כגון מים ואז הם יהפכו למים? האם מותר לערבן במאכל אחר? או לאוכלן כג’לי? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד דינו כדין ויטמין שלוקחים לשם חיזוק הגוף ולגבי ויטמין יש אוסרים ויש המתירים. לדעתי לאדם בריא לחלוטין או לחולה המוגדר "כחולה שאין בו סכנה" - הדבר מותר. אם אדם חלש במקצת ולוקח כדי לחזק את עצמו - הדבר אסור. לגבי שאר השאלות (הפשרה, מהילה וכו') - הכל מותר. [התשובה לא מתייחסת לנושא כשרות האצות] בברכה, הרב שלמה בורנשטין
עוד בנושא שאלות כלליות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il