שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שימוש בסלייסר בחג

undefined

הרב עזריה אריאל

כ ניסן תשע"ט
שאלה
האם מותר להשתמש בסליסר בחג ?
תשובה
לשואל, שלום ומועדים לשמחה! כללית מותר לטחון ביום טוב, גם בחיתוך דק ובכלי המיוחד לכך (כמו מטחנה ופומפיה), מפני שזוהי מלאכת "אוכל נפש"; וקל וחומר בסלייסר. בפרטי הדברים קיימת הבחנה. במאכלים מן הצומח יש להבדיל בין שלושה סוגים: מאכל שעלול להתקלקל אם ייטחן מערב החג - מותר לטחון כרגיל (למשל - בצל, תפוח עץ). אם לא יתקלקל, אלא רק ייפגם טעמו במקצת (דוגמא: חריין) - יש לטחון בשינוי מסוים (למשל - להחזיק את הכלי בצורה שונה מהרגיל). ואם לא יתקלקל כלל (אגוזים, קפה) - לכתחילה אין לטחון ביו"ט כלל. מאכלים שאינם מן הצומח (כמו ביצה) - מותר לטחון כרגיל. מקור: שמירת שבת כהלכתה, פרק ז.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il