• שאלות כלליות בברכות

הרחה חוזרת תוך כדי הליכה

הרה"ג דוב ליאור

י"ח כסלו תשע"ו
שאלה
שלום וברכה, אדם ההולך בדרכו וכשהוא נתקל בצמח בעל ריח טוב נעצר לידו מברך ומריח: א. האם חיב על כל צמח וצמח שעובר לברך? ב. אם ממולל את הצמח וממשיך בדרכו ומברך תוך כוונה שנשאר הריח ביד ולעיתים אין ריח, האם ברכתו לבטלה? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
על ריח שנשאר ביד לא מברכים כי זה ריח שאין לו עיקר. אם אדם מברך ולא יצא מהבית שהיה בו, או שבשעת הברכה לא היה בתוך מבנה, לא צריך לברך שוב. כך גם לגבי מים בטיול. אדם שותה כל חצי שעה לא צריך לברך כל פעם מחדש וזה לא נחשב שינוי מקום כי מראש הוא לא היה בתוך מחיצות (בית). השער הציון מביא שגם לעלות על עגלה והוא הדין בימינו רכב זה לא נחשב למקום אחר וממילא לא נחשב שינוי מקום לעניין ברכה