• קריאת התורה

טלטול ספר תורה למנין פרטי בשבת חתן

הרב עזריה אריאל

א טבת תשע"ו
שאלה
אחותי מתחתנת ובשבת שבע ברכות יש שתי בר מצוות איפה שנעשה את השבת? עלה רעיון שנעשה מנין פרטי נפרד, אך נשאלת השאלה. האם מותר להעביר לשם ספר תורה רק לשעת התפילה? האם עדיף להביא ארון קודש נייד ולהשאירו במקום כל השבת (אבל אז אי אפשר לנעול את הארון) ? תודה רבה.
תשובה
לשואל, שלום! האם אין רב לבית הכנסת שממנו אמורים לקחת את ספר התורה? אם ישנו, הוא זה שצריך לקבוע. בהנחה שאין רב מקומי: מותר להעביר את ספר התורה לצורך הקריאה, מפני שמותר להעביר ספר תורה עבור "אדם חשוב", והחתן נחשב "אדם חשוב" (שו"ת 'משיב הלכה', מאת הרב חיים פנחס לוריא מלודז', ח"ב סי' קעח; שו"ת אגרות משה ח"א או"ח סי' לד). לכתחילה עדיף שהספר יובא לא רק לשעת התפילה אלא למשך כל השבת בארון קודש (משנה ברורה סי' קלה ס"ק נ ו'פסקי תשובות' שם אות כז). אולם אם יש חשש שיקרה לו נזק כלשהו (כפי שהבנתי מסיום השאלה) עדיף שיובא רק לזמן התפילה (שם אות כח).