• סירוב פקודה

הפינוי וההלכה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א טבת תשס"ה
שאלה
מהיכן פקודה זו מנוגדת לתורה? לפי הרמבם אין מצוה לירושת הארץ מהתורה. רק הרמב"ן סובר כך. האם בכל המצוות הולכים לפי הרמב"ם ורק מצוה זו לפי הרמב"ן? היכן היה הרב שפירא כשהחזירו את חברון, בית לחם, שכם רמאללה ג’נין ועוד שטחים? האם הקריאה לסירוב אינה הכנה למלחמת אחים שהיתה כבר לפני כ-2000 שנה?
תשובה
א. כדעת הרמב"ן פסקו הרבה פוסקים עיין בפאת השלחן. ב. הרב שפירא פסק את פסקו גם לפני שמסרו את חברון ושאר מקומות בהסכמי אוסלו. ג. סירוב פקודה המנוגדת לתורה אין בה שום פעולה אקטיבית ומה זה שייך למלחמת אחים נהפוך הוא פעולת עקירה של ישובים שלמים מאדמתם היא יותר קרובה למלחמת אחים. ד. מסגנון שאלתך אני מניח שאתה לא תקבל את דברי אך דברי מכוונים לשאר הקוראים.