• שאלות אקטואליות

מתנת חיים - תרומת כליה מחיים

הרב יצחק בן יוסף

ט"ז ניסן תשע"ו
שאלה
ראיתי שמפרסמים על אנשים רבים שתרמו כליה, אנשים יראי שמיים, האם לא ראוי שתרומת הכליות יינתנו מנפטרים?
תשובה
תרומת כליה היא מעשה חסד מופלא שלא ניתן לתאר, לתת חיים לאדם ובנוסף לכך לחלץ את משפחתו ממצוקה שהחולה והמעגל הסובב אותו אינם יכולים להמשיך בחיים נורמלים, זוהי זכות גדולה. וישנם רבים הממתינים לתרומת כליה שחייהם תלויים להם מנגד.! נכון כדבריך, המשקל העיקרי של תרומת כליות צריך להיעשות מנפטרים, זוהי זכות גדולה לנפטר להגיע לעולם האמת עם מעשה חסד שכזה בסוף חייו, ובמיוחד שלגבי כליה הפוסקים כולם תומכים שניתן לתרום כליה לאחר פטירה, וזוהי זכות בעצם תרומת הכליה שבכך חלק מהאדם ממשיך אצל מישהו אחר, בהיכרותי אנשים רבים הממתינים לכליה, וביניהם המתינו בעבר משפחת תורג'מן מקריית ארבע, שבנם המתין לכליה ולאחר המתנה ארוכה נפטר. שבזכותו חלה ההתעוררות לתרומת כליות, אך המשקל העיקרי להשגת תרומות כליות ולעודד תרומה היא מנפטרים.