ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- משנה וגמרא
- תלמוד בבלי
- עבודה זרה
שרת המדיה מוקדש על ידי משפחת גרין לעילוי נשמת יקיריהם
לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת
הרב עמנואל בן נתנאל
א. דוגמאות ל"ימי אידם" (של הרומאים) – קלנדא וסטרנורא
המקור הוא מאדם הראשון, שנבהל כשהימים התקצרו והתענה שמונה ימים, וכשהימים התארכו – חגג שמונה ימים, ולשנה הבאה חגג גם בשמונה הראשונים, וכך יצאו שני חגים כמעט צמודים של שמונה ימים.
(בדומה – כשהגיע הלילה הראשון נבהל והתענה ובכה לה', וכשהגיע הבוקר הקריב שור "מקרין מפריס" שזה שור שה' ברא (כבר עם קרניים), ושהיתה לו קרן אחת.
ב. מה דין הכפרים שמשועבדות לרומי
האם החגים הרומאיים תופסים שם? (רש"י – שמא יספקו את הסחורה לרומאים, ריטב"א – עבדו את הע"ז אך מכבוד או פחד לרומאים). מחלוקת – ריב"ל – אסור, רי"ח – מותר.
ראיות להיתר של רי"ח – 1. מברייתא – קלנדא אסורים רק לעובדיה. 2. ממשנתנו – שהחג בזמן הגילוח רק לו ולא למשועבדים לו.
ג. איסור השתתפות בסעודת שמחה לכבוד חתונת גוי
מקור - "וקרא לך ואכלת מזבחו...", אך "נקודות הכסף" – זה איסור דרבנן שמא הגוי יודה לאליל שלו שהיהודי בא (והפסוק רק אסמכתא).
מתי זה סעודה לכבוד החתונה?
לפני – מזמן ההכנות לחתונה.
אחרי – עד חודש – תמיד אסור, עד שנה – רק אם אמר שזה לכבוד החתונה, אחרי שנה – גם אם אמר שזה לחתונה – אין איסור אל אם אכן הוא אדם חשוב ושמע שהגוי מודה לאלילו, שאז אסור.
שיעור דף יומי בקיצור באדיבות אתר סיני
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן המצטער מחמת החום או שהיה איסטניס הרגיל לרחוץ בכל יום רשאי להתקלח במים פושרים

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן אישה בימי נידתה רשאית לרחוץ ביחד עם בעלה בבריכה ובים, ובתנאי שלא יבואו לקלות ראש











