ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- פרשת שבוע ותנ"ך
- חומש ויקרא
- קדושים
לימוד השיעור מוקדש להצלחת
עם ישראל
בכך שהוא מתאר את עצמו כך, הקב"ה מבטיח לנו שיש תכלית לחיינו ולמעשים שלנו. הוא רוצה שנתקדש בכל רגע בחיינו, בכל מעשינו ושנלמד את העולם את דרכיו ואת ערכיו. ההקדשה שלו, המסירות שלו אלינו, נסתרת לעתים ולא תמיד ברורה לנו, אך היא מתמשכת ונצחית.
גם ההקדשה וההתמסרות שלנו אליו ולתורתו צריכה להיות בעלת אותו אופי, מתמשכת ונצחית. במובן זה קדושה איננה רק צדיקות ואדיקות, גם אם זאת תכונה נאצלת, אלא גם התמדה ונחישות ואפילו עקשנות, אם תרצו. העם קשה העורף הוא גם עם קדוש ומסור. תחושת הנאמנות החזקה הזאת והנחישות הזאת ברוח ובמעשה היא באמת אחת מתכונות היסוד של היהדות וההיסטוריה היהודית.
אין זה מקרה שהפרשה הזאת בתורה מכילה מספר גדול מאוד של מצוות, מפני שמסירות ונאמנות יכולות להיתרגם להתנהגות רק על ידי שגרה, פולחנים ומעשים. זאת הסיבה שהמשנה עצמה אומרת "רצה הקב"ה לזכות את ישראל, לפיכך הרבה להם תורה ומצוות". רק במשטר כזה של מעשים יכולים בני האדם לפתח נאמנות, תכלית ומחויבות איתנה לרעיונות ולערכים.
כולנו חיים בתוך הרגלים, ופיתוח הרגלים טובים מאפשר לנו להפוך לאנשים טובים. הרגלים טובים דורשים תרגול וחזרה, נחישות ומשמעת. אין קיצור דרך אל הקדושה או המסירות ואין אמונה קלה או דת נוחה. לכן בחיי היומיום היהודי מכותר מכל צדדיו במצוות האל.
כל דבר בחיים יכול להפוך לקדוש ולהיות מוקדש לעבודת האל. אין שום דבר בחיים שהוא באמת אך ורק חולין, נטול קדושה. הגישה של האדם כלפי האירועים והמעשים ותחושת הקדושה והמסירות שמלווה את מעשיו הן אלה שמגדירות את הקדושה ואת ההקדשה של כל מעשה ושל כל פן בקיום שלנו. שפע המצוות נועד להשיג את התכלית הקדושה הזאת ולהעניק משמעות נצחית לחיינו כפרטים וכחברה. מכאן נובע הציווי של הקב"ה שנהיה עם קדוש ומסור.
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

עשרת ימי תשובה מדוע ה' מנסה את האדם - "האלוקים ניסה את אברהם"
ה' מנסה את אברהם מדוע? הרי יודע אם יעמוד בניסיון

רביבים לעורר את הילדים לתשובה
מי שרואה שילדיו אינם מתפללים או לומדים כראוי, יבדוק תחילה את עצמו | לאחר בירורים פנימיים יוכל לדבר עם הילדים בכנות על ערך לימוד התורה | כאשר ההורים רוצים להוכיח את בנם או בתם על התפילה, עליהם לבדוק את עצמם אם הם מתפללים ברצינות | חשוב מאוד שהנזיפות בילדים יהיו מעטות מאוד לעומת דברי השבח והעידוד, ובמיוחד צריך להשתדל להימנע מכעס | כאשר ההורים שומרים על אווירה טובה, רוב הבעיות חולפות ומתברר שהילדים הרבה יותר טובים ממה שהיה נראה לכאורה

האזינו האזינו – עם זו יצרתי
הדבר שמגן ומציל את עם ישראל במצבי חירום הוא התפקיד והיעוד האלוקי המונח אך ורק על כתפי ישראל עד כי העולם כולו תלוי בו ובסגולתו

אורות התשובה - הרב הראל כהן מכאב התשובה לאור השמחה
אורות התשובה פרק ז, ז | פרק ח, א-ב
השיעור עוסק במתח שבין כאבי התשובה והייסורים הנפשיים הנלווים לניתוק מהחטא, לבין תחושת השמחה והשחרור הנובעות מתיקון הנפש. דרך פסקאותיו של הרב קוק באורות התשובה, מתבאר כיצד הכאב על העבר איננו גורם לייאוש אלא מהווה תהליך ריפוי עמוק המרומם את האדם.

צום גדליה צום גדליה: מצמיחת חורבן לבניין
השיעור מעמיק במשמעותו של צום גדליה בתוך עשרת ימי תשובה, ומסביר כיצד הייאוש של רוצחי גדליה החריב את הסיכוי להמשכיות היישוב היהודי לאחר החורבן. דרך השוואה בין דברי הרמב"ם לגמרא ולחטא נדב ואביהוא, מודגש המסר שגם מתוך השבר הגדול ביותר אסור להתייאש, אלא יש להמליך את רצון ה' ולפעול לתיקון.

ענינו של ראש השנה סוד השופר ופנימיות ראש השנה
השיעור עוסק במשמעותו הפנימית והעמוקה של השופר, שאינו רק מצווה מעשית אלא ביטוי לתפילת הנשמה ולחיבור לשורש ההוויה, הבינה ותיקון העולם העתידי. מתוך כך מוארים סדר הברכות של ראש השנה והשאלה ההלכתית והרעיונית של הימנעות מתקיעת שופר כאשר החג חל בשבת.

שמונה פרקים לרמב"ם כוח המדמה בשירות הקודש
שיעור 4
השיעור עוסק במהותו ובחשיבותו של כוח המדמה כגשר הכרחי המתרגם את רעיונות השכל המופשטים לציורים מוחשיים, עולם הרגש והמעשה. דרך דברי הרמב"ם, הראי"ה קוק וההקשר לערב ראש השנה, מובהר כיצד חיבור הדמיון לעבודת ה' מונע טעויות ומעניק חיות מעשית לקיום המצוות.















