ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- מדורים
- סיפורים ותולדות צדיקים
- סיפורים נוספים
במשך כמה שנים עבד בבית חולים אחד בהצלחה.
למרות הצטיינותו, מסיבות שאינן תלויות בו, פיטרו אותו יום אחד מעבודתו במחלקת הרנטגן. הוא מצא את עצמו מובטל ונרשם כמבקש עבודה בלשכת התעסוקה. במשך זמן רב ניסה למצוא עבודה במקצועו, אבל לא הצליח בשום אופן. הוא היה בצער גדול מאוד על כך שאין לו כסף לפרנס את בני ביתו, ועל כך שהוא הולך בטל ולא ממצה את כישוריו המקצועיים. בתום שנתיים מפיטוריו החליט למצוא איזו עבודה שתוצע לו, לאו דווקא בתחומו, העיקר להתפרנס בכבוד.
לבסוף מצא דרישה לעבודה חצי פיזית עם משכורת בגובה שני שלישים מהמשכורת שהרוויח פעם. הוא החליט שאין לו ברירה, עליו לנסות לקבל את העבודה. הוא קבע ריאיון עם המנהל למחרת בשעה שמונה בבוקר במקום מרוחק מביתו.
כדי להגיע אל מקום העבודה בזמן שנקבע, היה עליו לנסוע באוטובוס שצפוי להגיע לתחנה הסמוכה לביתו בשבע. שמעון הגיע לתחנה כמה דקות לפני שבע, ואז חשכו עיניו: הוא ראה את האוטובוס יוצא מהתחנה. הוא רץ אחריו וצעק לנהג לעצור, אבל האוטובוס המשיך בנסיעתו עד שנבלע בזרם התנועה.
שמעון חזר על עקבותיו בצער. הכאב והאכזבה ניכרו על פניו. מונית לקצה העיר תעלה לו כסף רב שאינו מצוי בכיסו. הוא לא ידע מה לעשות. לאחר כמה דקות עצר לידו רכב שבו נהג חברו הקרוב מיכאל ושאל: "בוקר טוב, שמעון, אתה נראה ממש על הפנים. קרה לך משהו?". שמעון סיפר לו מה אירע לו זה עתה. השיב מיכאל: "למזלך, בדיוק הבוקר אני צריך לנסוע לאזור קרוב למקום העבודה שאתה מדבר עליו. זה לא המקום שאליו אני נוסע בדרך כלל מדי בוקר, אבל דווקא היום יש לי בהשגחה פרטית משהו דחוף לסדר שם, ואני עובר ממש ליד הכתובת שאתה צריך. תיכנס לאוטו ונוכל לדבר בדרך".
איזו סייעתא דשמיא! שמעון הרגיש שהנה הגואל הפרטי שלו הגיע! הם נסעו במצב רוח מרומם ושוחחו בהתלהבות. כעבור חצי שעה, כאשר היו סמוכים למקום העבודה, רכב פגע בהם באופן פתאומי, והרכב שבו נסעו נפגע ונמעך. למזלם הרב הם נחבלו קלות, ופינו אותם לבית החולים הקרוב.
שמעון טופל במקום במשך כמה שעות. מצד אחד שמח על כך שיצא בריא ושלם בנס, אבל מאידך חש התמרמרות קשה בקרבו. לפני שעה קלה חשב שהנה ישועתו הגיעה, והנה נוספה אכזבה על אכזבתו. אין לו ריאיון עבודה, אין עבודה, אין כלום...
בשעה שתים עשרה קיבל שמעון תעודת שחרור מידי הרופא. הרופא שחתם על התעודה הבחין בכך שפניו נפולות ושאל אותו: "למה אתה לא שמח? אנשים שמקבלים ממני תעודת שחרור אחרי תאונה שמחים מאוד בדרך כלל, ובפרט אנשים כמוך שיצאו בנס כמעט בלי שום פגע".
הרופא החל לחשוש שאולי אירעה לשמעון איזו פגיעה נפשית, הרי זה לא סביר שאדם שניצל בנס מתאונה כזאת ומשוחרר כעבור כמה שעות בלי פגע כמעט, נראה כה מדוכדך.
הרופא החל לדובב את שמעון כדי לבחון את מצבו, ואז שמעון החל לספר לו מה שעובר עליו: "דוקטור, עד לפני שנתיים עבדתי במחלקת רנטגן בבית חולים, ולמרות שהצטיינתי שם פיטרו אותי שלא באשמתי. הבוקר נסעתי עם חבר לריאיון עבודה לאחר שנתיים שאני מובטל, ובדיוק אז אירעה לנו התאונה. חשבתי שתהיה לי סוף סוף עבודה, והנה אני עומד שוב לפני שוקת שבורה. ממש אין לי חשק לחזור הביתה ולספר לאשתי מה קרה".
הרופא התעניין: "האם היית צלם רנטגן מומחה? כמה שנות ניסיון יש לך?".
"כן", אמר שמעון, "עבדתי בזה שלוש שנים ואני מתמצא מאוד בתחום".
שאל הרופא: "האם ידוע לך שבית החולים שלנו מחפש צלם רנטגן? פרסמנו כבר לפני שבועיים מודעה על כך".
"האמת היא שלא שמעתי", אמר שמעון, "כבר התייאשתי מלחפש עבודה במקצוע שלי".
הרופא לקח אותו בו במקום למנהל בית החולים, ובתוך זמן קצר סגרו עמו חוזה לעבודה כטכנאי רנטגן, עם תנאים טובים יותר ממה שקיבל בעבר.
מתוך העיתון בשבע.
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

עשרת ימי תשובה מדוע ה' מנסה את האדם - "האלוקים ניסה את אברהם"
ה' מנסה את אברהם מדוע? הרי יודע אם יעמוד בניסיון

רביבים לעורר את הילדים לתשובה
מי שרואה שילדיו אינם מתפללים או לומדים כראוי, יבדוק תחילה את עצמו | לאחר בירורים פנימיים יוכל לדבר עם הילדים בכנות על ערך לימוד התורה | כאשר ההורים רוצים להוכיח את בנם או בתם על התפילה, עליהם לבדוק את עצמם אם הם מתפללים ברצינות | חשוב מאוד שהנזיפות בילדים יהיו מעטות מאוד לעומת דברי השבח והעידוד, ובמיוחד צריך להשתדל להימנע מכעס | כאשר ההורים שומרים על אווירה טובה, רוב הבעיות חולפות ומתברר שהילדים הרבה יותר טובים ממה שהיה נראה לכאורה

האזינו האזינו – עם זו יצרתי
הדבר שמגן ומציל את עם ישראל במצבי חירום הוא התפקיד והיעוד האלוקי המונח אך ורק על כתפי ישראל עד כי העולם כולו תלוי בו ובסגולתו

אורות התשובה - הרב הראל כהן מכאב התשובה לאור השמחה
אורות התשובה פרק ז, ז | פרק ח, א-ב
השיעור עוסק במתח שבין כאבי התשובה והייסורים הנפשיים הנלווים לניתוק מהחטא, לבין תחושת השמחה והשחרור הנובעות מתיקון הנפש. דרך פסקאותיו של הרב קוק באורות התשובה, מתבאר כיצד הכאב על העבר איננו גורם לייאוש אלא מהווה תהליך ריפוי עמוק המרומם את האדם.

צום גדליה צום גדליה: מצמיחת חורבן לבניין
השיעור מעמיק במשמעותו של צום גדליה בתוך עשרת ימי תשובה, ומסביר כיצד הייאוש של רוצחי גדליה החריב את הסיכוי להמשכיות היישוב היהודי לאחר החורבן. דרך השוואה בין דברי הרמב"ם לגמרא ולחטא נדב ואביהוא, מודגש המסר שגם מתוך השבר הגדול ביותר אסור להתייאש, אלא יש להמליך את רצון ה' ולפעול לתיקון.

ענינו של ראש השנה סוד השופר ופנימיות ראש השנה
השיעור עוסק במשמעותו הפנימית והעמוקה של השופר, שאינו רק מצווה מעשית אלא ביטוי לתפילת הנשמה ולחיבור לשורש ההוויה, הבינה ותיקון העולם העתידי. מתוך כך מוארים סדר הברכות של ראש השנה והשאלה ההלכתית והרעיונית של הימנעות מתקיעת שופר כאשר החג חל בשבת.

שמונה פרקים לרמב"ם כוח המדמה בשירות הקודש
שיעור 4
השיעור עוסק במהותו ובחשיבותו של כוח המדמה כגשר הכרחי המתרגם את רעיונות השכל המופשטים לציורים מוחשיים, עולם הרגש והמעשה. דרך דברי הרמב"ם, הראי"ה קוק וההקשר לערב ראש השנה, מובהר כיצד חיבור הדמיון לעבודת ה' מונע טעויות ומעניק חיות מעשית לקיום המצוות.













