• שאלות כלליות

בדיקה תולעים למשגיח כשרות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אדר תשע"ח
שאלה
לכבוד הרב, שלום וברכה. אני משגיח בבית מלון. אחד המשימות שמוטלות עליי זה לברור אורז וקטניות רבות. לפעמים מדובר בכמות גדולה של 25 ק"ג אורז ביום. עד כמה צריך לברור את האורז ואת הקטניות? האם לעבור אחד אחד מכל הפריטים מהמאכלים או שמא די במדגם? ועוד בעניין זה, מה דעת הרב בעניין מיעוט המצוי? האם כריב"ש או שמא עשר אחוז, כמו שמצוי היום בהרבה השגחות? תודה רבה.
תשובה
במוצרים כמו אורז וכדו' שלא מוחזקים כנגועים אפשר לעשות בדיקה מדגמית מכל שק. מיעוט המצוי זה עשרה אחוזים.