• מחשבים ואינטרנט

פרסום מוצר בקבוצות

הרב חגי לרר

ג ניסן תשע"ח
שאלה
שלום, האם מותר לקדם מוצר בקבוצות באינטרנט שלא מתאימות לקטגוריה של המוצר ? לדוגמא אני רוצה לפרסם מוצר של אביזרים לרכב האם מותר לי לפרסם אותו בקבוצה שלא קשורה לנושא? כי לחלק מהקבוצות האלה יש פירוט במה הקבוצה תעסוק אז האם זה שאני מצטרף זה נחשב שאני מקבל עלי את הכללים והאם חובה להקשיב למה שמנהל הקבוצה אומר(שהוא כמו "בעל הבית")?
תשובה
שלום וברכה, וודאי שחובה להישמע לנהלים. בטח ובטח אם יש כללים ברורים. אדם הנכנס לפרסום מסויים הוא אורח וצריך להישמע לכללים. אך מעבר לזה זוהי גם סברה פשוטה. לזה נועדו הקטגוריות. שיהיה סדר. אדם הרוצה לקנות דבר מסויים יודע בדיוק היכן למצוא אותו. ואם אתה מפרסם דברים שונים, הרי מי שיחפש יטרטר סתם במודעות שלא קשורות אליו ואין הוא מעוניין בהם וממילא אתה מטריח ומקשה על הציבור. יכול להיות אף נזק לקבוצה או לאתר הזה כי אנשים לא ירצו להיכנס ולפרסם שם כיוןן שיש שם בלאגן וקשה להתמצא שם. לכן יש לשמור על הסדר הקיים וכך גם תהיה לך סיעתא דשמייא למכור בצורה הטובה ביותר עבורך. כל טוב.