• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

עשיית תשובה מול משפחה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ב מרחשון תשס"ג
שאלה
אני נשוי +2. לפני שנתיים התחלתי לעסוק בחזרה בתשובה, לאט לאט התחזקתי ברוך השם וכיום הריני מנסה לקבל עליי את השבת. המחלוקת בבית לפעמים כל כך קשה, עד שזה יכול להוביל לגירושין, למרות כל ההסברים שהנני נותן לרעייתי, זה לא עוזר. האם להאט את הקצב? דהיינו שאחזק את שמירת השבת בהדרגה או לעזוב את הבית?
תשובה
חזק ואמץ להמשיך בדרך החשובה. חשוב להתאמץ לשמור על שלימות המשפחה. איך לכלכל את שני הדברים ביחד צריך להתיעץ בהרחבה עם רב או יועץ תורני. אשמח לשוחח עם שניכם ולנסות לסייע בדבר.