- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ניפוי קמח מדגמי
שאלה
שלום לכבוד הרבנים.
שמעתי שאם קונים "עשיריה" (עשרה ק"ג במארז שתאריכיו זהים) של קמח, די בניפוי מדגמי של שני קילו.
האם זאת שמועה או שיש בסיס הלכתי לכך?
בברכה.
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
אם מדובר בקמח רגיל (ללא ווקום או חנקן) הרי שצריך לנפות כיוון שבד"כ בקמח טחון אין חרקים שלמים רק ביצים. ויתכן שבחלק מהשקיות היו ביצים תקופה מסוימת והם התפתחו בגלל חום וזמן ונוצרו חרקים ממש, על כן ראוי לנפות את כל הקמח.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ

הוספת קמח לא מנופה לעיסה
מכון התורה והארץ | כ אייר תש"ע

תולעים בקמח
מכון התורה והארץ | כ"ז טבת תשע"ג

ברירת גרעינים טחונים
הרה"ג דוב ליאור | י"ט אייר תשע"ח

ברירת תבלינים
מכון התורה והארץ | י שבט תשע"ג

מכון התורה והארץ

חרקים בלוף
כ"ח אלול תשס"ב

ברכת שהחיינו על פרי חדש
כ"ו תשרי תשס"ג

קלחי תירס
ג טבת תשס"ג

בדיקת בצלים
י"ב אדר א' תשס"ג

כשרות יין שנגע בו חילוני
הרה"ג דוב ליאור | י"ט אדר א' תשס"ה

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג

מקור לאמירת פרשת המן ביום שלישי של פרשת בשלח
רבנים שונים | ט שבט תש"פ

שימוש במילה "מזרוחניק" כביטוי גנאי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג

חשש לגזל
הרב יהודה אודסר | ז שבט תשפ"ג

שמיעת שיחה מקונסרבטיבי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג
