ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

ניפוי קמח מדגמי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד ניסן תשע"ח

ניפוי קמח מדגמי


מכון התורה והארץ

שאלה:
שלום לכבוד הרבנים.
שמעתי שאם קונים "עשיריה" (עשרה ק"ג במארז שתאריכיו זהים) של קמח, די בניפוי מדגמי של שני קילו.
האם זאת שמועה או שיש בסיס הלכתי לכך?
בברכה.

תשובה:
בס"ד

שלום וברכת ד'

אם מדובר בקמח רגיל (ללא ווקום או חנקן) הרי שצריך לנפות כיוון שבד"כ בקמח טחון אין חרקים שלמים רק ביצים. ויתכן שבחלק מהשקיות היו ביצים תקופה מסוימת והם התפתחו בגלל חום וזמן ונוצרו חרקים ממש, על כן ראוי לנפות את כל הקמח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il