• שבת ומועדים
  • ליל הסדר

שיעור מרור בליל הסדר

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ה ניסן תשס"ה
שאלה
אומנם פסח עבר, אבל לאור שאלה שהתעוררה בביתנו בליל הסדר אני מעדיף לשאול ולדעת ולא להגיע לליל הסדר הבא בלי לדעת את התשובה. שאלתי היא בנוגע לשיעור המרור. האם צריכים לאכול "שיעור" מהחסה או "שיעור" מהחזרת ששמים בתוך עלי החסה? ומהו השיעור לצאת ידי חובה? כמו כן נוהגים להוסיף חרוסת לזה, האם יש להקפיד לשים מעט ע"מ לא "לבטל" את המרור או אין לכך חשיבות?
תשובה
החסה נחשבת למרור מועדף אין צורך להוסיף לה חרין (הנקרא בטעות "חזרת"). אם בכל זאת מוסיפים די בתוספת סמלית. כמות החרוסת צריכה להיות קטנה שטעם המרור לא יתבטל.