ציבור שהחסיר קריאה בתורה בשבת בעקבות הקורונה

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ב אדר תש"פ
שאלה
בעקבות מגיפת הקורונה בית הכנסת שלנו נסגר לתפילה ולא נקרא בתורה בשבת. מה עושים בשבת הבאה, ממשיכים מהפרשה של שבוע הבא או שצריך להשלים את הפרשה שהחסרנו?
תשובה
ציבור או קהילה שלא קראו בתורה בשבת, צריכים להשלים את הקריאה בשבת שאחריה (סימן קלה סעיף ב). כיצד עושים זאת? הכהן שעולה ראשון קורא את כל הקריאה השייכת לשבוע הקודם ועוד מוסיף את הפסוקים הראשונים מהפרשה השייכת לאותה שבת. אחר כך מעלים את העולים הנוספים. כך יוצא שהציבור השלים את הקריאה החסרה, ומאידך, כל העולים לתורה, כולל הכהן שעלה ראשון, עלו וקראו בפרשה הנוכחית לשבת, ולא בקריאה השייכת לשבת שעברה. אם הציבור נאלץ לדלג על כמה פרשות במשך כמה שבתות, יש אומרים שצריך להשלים את כל הפרשות ויש אומרים רק את הפרשה האחרונה עליה דילגו. (משנה ברורה שם). בשורות טובות