• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

בהמשך לשאלה "למה אין ציון ליום פטירת שאר האבות והאימהות"

הרב חיים שרייבר

ה כסלו תשפ"א
שאלה
האם הכלל יודעים את נ"ו ימי הפטירה של האבות והאמהות? ומה קרה ב-25 שנים האחרונות בהן יש הקפדה יתרה על ציון יום פטירתה של רחל? לפני כן לא זכור לי שהייתה הקפדה על זה. תודה.
תשובה
שלום אלו התאריכים שמצאתי על האבות והאימהות: אברהם נולד בשנת 1948 ונפטר ב-2123. שרה נולדה בשנת 1958 (היא הייתה צעירה מאברהם בעשר שנים) ונפטרה ב-2084. יצחק נולד בט"ו בניסן שנת 2048 לבריאת העולם ונפטר בשנת 2228. רבקה נולדה ביום כיפור בשנת 2084, ונפטרה ב-2205 בכ"ז בתשרי. יש אומרים ששנותיה הם בין: 2075 - 2207. יעקב נולד בשנת 2108 לבריאת העולם ונפטר ב-2255. רחל נולדה בסביבות 2166, ונפטרה בי"א בחשון בשנת 2208. לפי הפסיקתא רבתי נפטרה רחל בין פסח לשבועות. יש אומרים שהיתה בת 36 במותה. לא מצאתי מידע על תאריכי הלידה והפטירה של לאה אמנו. יש אומרים שלאה ורחל היו תאומות. בדמותה של רחל אמנו שזורה הקרבה, שתיקה, וויתורים, כאב וסבל. רחל היא סמל לאם המתפללת על בניה. בדורנו חלה התעוררות גדולה בעניין התפילה ולכן אנשים ובעיקר נשים רואות צורך והתעלות בתפילה אצל רחל אמנו שלא מפסיקה להתפלל על בניה - עם ישראל - עד לגאולתם השלימה. יום טוב