• צניעות בלבוש

איך להשתדל להקפיד על לבוש צנוע?

הרב אלישיב קפקה

ט אדר תשפ"א
שאלה
שלום הרב, קשה לי מאוד עם להתלבש צנוע. אני לא יודעת איך להתרגל לזה, ואם כן אצליח לשנות את זה אני די פוחדת מהתגובות של הסביבה שלי לגבי השינוי. מה אפשר לעשות?
תשובה
בס"ד שלום רב, הצניעות אינה רק בלבוש, אלא ראשיתה במידה פנימית בנפש. הצניעות עוסקת בשימת הנשמה, הרוח, הפנימיות, האישיות במרכז החיים, כפי שצריך להיות. לעומת, הפריצות, שפורצת את הגבולות הראויים. חוסר צניעות הוא בעצם הפרת האיזון הראוי, לגוף, ולגשמיות יש תפקיד חשוב אך אינם עיקריים ביחס לרוחניות. הגשמיות משמשת את הרוחניות ולא להיפך. כאשר אדם חי באופן הנכון, אז למרות הקושי, האמת עוזרת לו להתגבר. עם זאת, הקושי שלך מאד מובן עד שבשולחן ערוך עצמו, הספר החשוב ביותר בפסיקה, כתוב כבר בסעיף הראשון: "ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת. " אמליץ לך להיות בקשר פנים אל פנים עם דמות תורנית שתוכלי להוועץ עמה, ולקבל כח לעבודת ה'. פורים שמח, בהצלחה רבה בכל,