• ק"ש שעל המיטה ותיקון חצות

קריאת שמע שמי שלא ישן בכלל בלילה

הרב יצחק בן יוסף

ט"ז אדר תשפ"א
שאלה
שלום וסליחה כבוד הרב אם אני מפריעה לך.. פשוט השאלה שלי לא הובנה כראוי.. התכוונתי מי שלא מתכוון לישון בכלל כל הלילה, לא מי שישן אחרי חצות, אם אני מתכוונת לא לישון כל הלילה מסיבות מסוימות נגיד אני עובדת או לומדת. האם אני צריכה להגיד קריאת שמע בכל זאת אפילו שאני לא מתכוונת לישון?(דעת ספרדים) תודה:)
תשובה
אומרים את כל נוסח קריאת שמע שעל המיטה, ברכת המפיל ללא שם ומלכות. (בא"ח פקודי יד, כה"ח רלט,ח. מאמר מרדכי כח, כב)