האם קיימת תפילה לשיפור כתב יד?

הרב נועם דביר מייזלס

כ"א אייר תשפ"א
שאלה
בס"ד חברי סובל כבר שנים מכתב יד מסורבל ובלתי קריא. הדבר מהווה בעיה גדולה בגלל שרבים במשפחתו הם סופרי סת"ם והוא היה רוצה להשתתף בעסק המשפחתי. האם קיימת תפילה כלשהי לטיפול בבעיה זו? אשמח לעזור לו. תודה רבה, חננאל
תשובה
שלום רב. ראשית תבורך על הדאגה לחברך. לגבי החבר צריך לדעת שהקב"ה נותן לכל אחד את הכישרון המיוחד שלו לפעול בעולם, לכן כדאי לבחון האם יש מקצוע שיתאים לו יותר. כמו כן ניתן לעסוק בעניינים הקשורים לכתיבת הסת"ם, כגון בדיקת והגהת הפרשיות, דבר שאינו דורש מיומנות בכתיבה או עשיית הבתים צביעתם והכנסת הפרשיות. ואם הוא רואה שהוא לא מצליח זה אות משמיים שזה לא התיקון שלו בעולם ולכן יפנה למשהו אחר ובזה הוא יצליח בע"ה. בכל אופן כתפילה אפשר לחפש פסוק תנ"ך שמדבר על כתב יד קריא ולומר אותו כתפילה ובקשה הרבה פעמים, כן מובא בספר תפארת שמשון (פרשת צו): "שמעתי מרגניתא טבא שהיא תועלת למתרגלים בה, והיא בנויה על שלושה יסודות , והם יסוד התפילה, יסוד ריבוי התפילה, ויסוד סגולת התורה". שורש הסגולה מובא בשם השל"ה הקדוש בשם הרמ"ק קורדוברו זי"ע, שמי שנפלה בליבו מחשבת אוון או מחשבת הבל, שיאמר בהתעוררות גדולה את הפסוק: "אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה" ויחזור עליו שוב ושוב. ברכת ה' עליכם,