האם לברך שהחיינו על השתלת כליה?

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ג אייר תשפ"א
שאלה
שלום הרב, האם צריך לברך שהחיינו על השתלת כליה או השתלת שינים? אשמח לציון מקורות.
תשובה
שלום רב לשואל היקר. אף שברכת שהחיינו נתקנה על שמחת הלב, מכל מקום בנידון שאלתך כיון שמדובר על השלמה של דבר שהיה חסר ואינו כחפץ ודבר החיצוני לך, אין לברך שהחיינו בשם ומלכות, וטוב לברך שהחיינו על בגד חדש או פרי חדש ולכוון על ההשתלה (ראה שו"ע רכ"ג ונושאי כליו). כמו כן יש לברך הגומל על כך שהניתוח (השתלת כליה) עבר בשלום, וראוי לעשות סעודת הודיה לה' יתברך, ובתוך הסעודה לברך הטוב והמטיב על יין חדש שלא היה על השולחן, ותכוון בברכה על הטוב שהקב"ה עשה עמך ועם משפחתך. תזכו בע"ה לשפע ברכה וישועה ! בברכה נאמנה,