• איך למצוא שידוך?

איך אוכל למצוא שידוך בגיל 41?

הרב ש. יוסף וייצן

י"ד סיון תשפ"א
שאלה
אני בת 41 נאה ונראית צעירה מאד בריאה שמחה ומלאת אנרגיות ורצון לשמח את הבורא, שמורה ומחכה לזיווג שלי משורש נשמתי מאד ולהביא ילדים וילדות לעולם שיאירו. יש הרוצות לשדך לי את ילדיהם בני 28-35 כי חושבות שאני צעירה יותר. למשדכים הצגתי את גילי כ 39 וגם ככה מציעים הצעות שלא משמחות אותי אפילו 60%. חוששת שאם אומר את גילי האמיתי אז אתעצב מאד מההצעות. המשדך מתווך ביננו וקובע פגישה ולעיתים בפגישה הראשונה הבחור שואל אותי את גילי בצורה ישירה ואני עונה 39 (אך במקרה שזה בחור שיש לי עניין בו אז מרגישה סבל כשמשקרת לו ומורידה שנתיים מגילי כי מרגישה שהוא לא ירצה להמשיך אם אומר 41). מה לעשות ? רוצה מאד להתחתן ממש ממש ממש ויש לי כ"כ הרבה לתת רוחנית וחיצונית, אך רוצה בחור שאוכל להתבטל אליו מצד מי שהוא, אך ההצעות מאד לא נעימות לי. ואם אומר את גילי האמיתי חוששת שההצעות יהיו עוד פחות טובות. מה לעשות? האם לשדכנים מותר לי להוריד שנתיים מהגיל? האם לבחור ששואל ישירות חייבת לומר 41 ולא 39 בפגישה הראשונה אם יודעת שזה יהרוס ? (מחקתי את הכרטיסים שלי באתרי היכרויות כי כתבתי 39 וזה הפריע לי כי אני בת 41, אז פשוט מחקתי את הכרטיסים). מה לומר לשדכנים לגבי גילי (כי הם יודעים שאני בת 39)? והרי השם הוא מזווג זיווגים, אז למה אני חוששת לומר את גילי האמיתי? למה אני מפחדת שהשנתיים האלה ישנו לי את הזיווג ? מה השם רוצה ממני ? מה האמת ?
תשובה
שלום רב ניכר שאת ממש רוצה להקים בית בטהרה ובטוב. אני מצטער עימך על העיכוב הגדול שיש ביכולת שלך להוציא אל הפועל רצון טהור זה. את יכולה להשאיר את המצב כמות שהוא. בהחלט לא כדאי לומר דבר שאינו אמת. אולם לצורך של שלום והקמת בית ניתן להבליע ולא להבליט פרטים. גם בפגישות הראשונות את יכולה לומר כפי שאמרת. בלבך תחשבי כשאת אומרת 39 שאת מרגישה כמו 39. אבל מאד חשוב שבהמשך הקשר לא להסתיר דברים שאנו חושבים שיכולים להיות חשובים לבן זוג שלנו. ניתן בשביל שלא ישללו את האפשרות לקשר להעלים חלק מהמידע. אולם לפני שמחליטים הבית יכול להתקיים רק על בסיס מידת האמת. כל דבר שאנו חושבים שהבן זוג שלנו חשוב לו והוא מקפיד עליו ראוי שהוא ידע. זה באופן כללי. בנוגע לגיל בוודאי שזה משמעותי שהרי ככל שאישה מבוגרת יותר קשה להיות יותר בעלת בנים. יש מקרים פרטיים שדורשים ברור והדרה באופן אישי. בהצלחה רבה