אחות במשפחה שלבושה לא צנוע

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז אב תשפ"א
שאלה
אחותי מתלבשת לא בצניעות. כיצד אני אמור להתייחס ולהגיב דבר ראשון לה (האם לומר לה משהו), דבר שני לי - האם מותר להסתכל עליה להתחבק וכאלה? בתודה
תשובה
שלום רב קשה להוכיח בדור שלנו. אם אתה חושב שדבריך יביאו תועלת אז ודאי תדבר עימה. אם זה עלול להזיק תמנע מכך. גם אם אתה מדבר עימה תדבר איתה ללא הכעס והקפדות. תבין את הקושי שלה. תתחיל בדבריך שאתה מבין שמאד קשה הנושא של צניעות. אתה לא היית בנסיון זה. אולם .... בנוגע לאיסור נגיעה באחות אין לאסור נגיעה סתמית. אבל אין לחבק או ליגוע נגיעה של חיבה. כל טוב