• הציונות הדתית

האם קיימת ציונות אמיתית?

הרב משה מאיר אבינר

י"ג אלול תשפ"א
שאלה
שלום הרב. לפי המבט שלי כיום קשה למצוא ציוניים אמיתיים. אולי פעם בזמנה של קום המדינה היה. אבל כיום, גם ממשלת ישראל פועלת מאינטרסים של עצמם! במה אנחנו תומכים בדיוק איפה הציונות כיום?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, מורי ורבי הרב זלמן ברוך מלמד מדגיש הרבה פעמים שיש לחלק בין הממשלה למדינה. "המדינה היא מדינת העם היהודי, כל יהודי העולם זכאי לבוא לכאן ולקבל סיוע. כל עיני העולם היהודי נשואות למדינתו ומקבלים ממנה כח ועמידה בכל הצרות והנסיונות. הממשלה היא שליחה זמנית לנהל את ענייני המדינה, לפעמים הם עושים את רצון העם ולפעמים הם פועלים בניגוד לרצון העם. היחס למדינה הוא חיובי בהיותה מדינת היהודים אף שיש הרבה מה לתקן. עצם הישיבה בארץ ישראל זו מצווה גדולה, וכל יושבי הארץ זוכים לקיימה". עמרי אף שהיה חוטא זכה למלכות כיוון שבנה את העיר שומרון (סנהדרין קב,ב). כך שכל אחד מיושבי הארץ שמחזק את היישוב היהודי הרי הוא ציוני ויקבל על כך שכר גדול. בחוץ לארץ אין קיום לעם ישראל, ההתבוללות שם גדולה לעין ערוך מהמצב בארץ. כמות ורמת לומדי התורה בארץ גדול לעין ערוך מהמצב בחו"ל. בברכה,