• שאלות כלליות

לגור בבית שסבתא נפטרה

הרב יצחק בן יוסף

י"ב שבט תשפ"ב
שאלה
העברנו את סבתא וסבא שלי לגור לידינו לפני כמה שנים, שרכשנו את הדירה שלהם רשמנו אותה על שמי כדי שאשלם את המשכנתא. התחתנתי לפני חצי שנה, גרנו קצת בשכירות ואז עברנו להורים שלי. סבתא נפטרה בחדר בבית. סבא עובר לגור אצל ההורים שלי שלא יהיה לבד. רציתי לשאול מתי מותר לנו לעבור לגור בדירה? האם מותר לנו לישון בחדר שהיא הייתה ישנה בו ונפטרה בו? יש 2 חדרי שינה בדירה אחד ממד והשני שישנה בו
תשובה
תנוחמו מהשמיים, מותר לגור בדירה במיידית, ואין כל איסור להשתמש בחפצי הנפטר למעט נעליים שחל איסור להשתמש בהם.