• היחס למדינה ולצבא

תפילה לשלום המדינה

הרב אליעזר מלמד

י"ח אב תשס"ה
שאלה
לאור המצב הקשה בעמ"י בתקופה האחרונה, רציתי לשאול לדעתו של הרב בעניין אמירת הלל ביום העצמאות ואמירת תפילה לשלום המדינה בתקופה זו. האם דרכם של החרדים עדיפה בתקופה זו? יותר קל להתמודד עם מעשי המדינה בצורה זו. הם מקבלים את הגזרה כמות שהיא, משום שהם עדיין בגלות וזוהי צרה נוספת בגלות.
תשובה
יש לומר הלל ביום העצמאות, על התשועה שה' עשה לנו ששחרר אותנו מעול גלות וזרים. ולמרות כל האסונות שארעו לנו לאחרונה, עדיין מצבנו טוב לאין ערוך ממצבנו בגלות. ועל כך עלינו להודות לה'. לא למנהיגים הרעים, אלא רק לה', וכן יש להתפלל לה' על שלום המדינה. לתשובת הרב זלמן ברוך מלמד. לתשובת הרב דב ליאור. לתשובת הרב יעקב אריאל. עוד על היחס למדינה ולמגרשים יהודים בשמה.