שאל את הרב

  • הלכה
  • מיני מאפה
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום כבוד הרב אריאל שליט"א בעקבות תשובתךהמפורטת על הברכה על מצה מטוגנת בפסח. לא התייחסת בנוגע לכמות השמן ותפקידו. האם אם כל מטרת השמן היא כדי למנוע הדבקות למחבת, ולא לצורך הטעמת המצה או בישולה, התשובה של כבודו תהיה שונה? בברכת חג שמח וכשר
תשובה
לשואל, מועדים לשמחה! במקרה כזה עדיין המצה נחשבת כלחם. כפי שכתבתי בתשובה, טיגון במעט מאוד שמן, רק כדי שהלחם לא ישרף, בוודאי אינו כבישול. הכוונה גם לכמות שמן שנועדה למנוע הידבקות למחבת, כפי שכתב בשו"ת הריב"ש סימן כח "שאם אין בו שמן כדי טיגון, רק שמושחין מעט הכלי כדי שלא תדבק בו עיסה מתוך שבלילתה רכה ושתהיה נוח להסתלק מן הכלי, זה אינו נקרא ע"י משקה, ודינו כדין לחם".
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il