• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

סוכה מתחת פרגולה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א אלול תשס"ה
שאלה
בני עבר לדירה חדשה במודיעין ויש לו פרגולה, ממתכת אלמניום, לא מחלידה. במקום שהוא יכול להכין סוכה. גג הפרגולה מרושת. ותצלומה נמצא במקום הנלווה. (ראה נצרף.) השאלה היא, האם הוא יכול לשים סכך רגיל על גג הפרגולה. או שיש לעשות הגבהה... יש בעיה בפירוק הגג???
תשובה
עדיף לפרק את הפרגולה ולפחות לפרק באופן כזה שיהיה מרחק בין פס לפס יותר משלושה טפחים. אך אם הדבר לא אפשרי יש לשים את הסכך על מעמידים הכשרים לסכך על הפרגולה באופן שהסכך הכשר יהיה בין הפסים של הפרגולה. ואז יתבטל דין לבוד של הפרגולה והסכך יהיה כשר. עיין משנה ברורה תרכ"ו ס"ק י"ז.