• בירורי אמונה, הלכה ועוד

חורבן גוש קטיף

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א מרחשון תשס"ו
שאלה
בפרשת השבוע וירא ה’ אומר לאברהם בעבור עשרה צדיקים אני לא יהרוס את העיר להבדיל אלפי הבדלות אני שואלת את עצמי בגוש קטיף ובשומרון היו מעל עשרה צדיקים ואפילו עשרות אלפים אז למה הוא החריב את העיר למה הוא פגע והרס פיזית נשית ורוחנית 15000 איש שנותרו ללא כלום ועוד אלפי תומכיהם שאומנם לא גורשו מביתם אך השבר על החורבן כה גדול? למה הציבור היהודי בכלל והדתיים הלאומיים בפרט שכחו מהם? למה לא יוצאים לתקשורת וזועקים את הכאב? למה דווקא הציבור שתרם למדינה את כל כולו בכל התחומים הוא הציבור שאכל אותה ובגדול? למה לא מדווחים על משפחות שנהרסו חיילים שהתאבדו, על אישפוזים ליקויים ועל ההרס והחורבן של ציודם? על ההשפלות שהם עוברים יום יום? למה מטאטאים הכל מתחת לשטיח? ויש הרבה מה לומר ובגדול למה הרבנים שותקים? איפה ההנהגה שלנו? אין לציבור הדתי כלום כולם נעלמו אני אומנם לא גורשתי אך בטני מלאה מחכה לישועות ונחמות ואבדה ממשלת זדון מהארץ!!!!
תשובה
הציבור הנאמן לארץ ישראל כולו כואב וגם זועק על חורבן גוש קטיף. ועל היחס הרע כלפיו מצד הממשלה. אך לדאבונינו קולינו לא נשמע כי התקשורת לא מעונינת להראות ולהשמיע זאת. אילו הציבור הדתי היה נמנע מלהזדקק לתקשורת העוינת ברדיו ובטלביזיה, וכולו היה נזקק רק לתקשורת הדתית זאת אומרת העיתונות הדתית היינו יכולים לעשות שינוי בתקשורת. אך לדאבונינו אנחנו נותנים להם כח לפגוע בנו. בעיתון בשבע ובהצופה מדווחים על כל זה בהרחבה רבה.