• תנועות נוער

אידאל ההפרדה בין בנים לבנות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

א שבט תשס"ו
שאלה
אני לומד בישיבת ירושלים לצעירים ומדריך בסניף בבני עקיבא בישוב בו אני גר. אני משתדל לעזור לסניף להגיע למצב של הפרדה בין בנים לבנות כמו שחונכתי בישיבה וכמו שאומרת ההלכה וגדולי ישראל. לפני כמה זמן ראיתי (במקרה) בספר "רשו"ת הרבים" של הרב שרלו שאם בהלכות לשון הרע, למרות האיסורים החמורים - שהגמרא אומרת שעברה זו שקולה כנגד 3 מצוות החמורות (גם עריות) ולמרות שכמעט אין סיכוי בשעת דיבור עם החברים להנצל מדיבור לשה"ר, התורה לא אסרה את עצם קיום החברה ולא אמרה לכל אדם בנפרד להתבודד במדבר, כך גם בחברה מעורבת, למרות כל הסכנות- אנחנו לא צריכים להפריד את החברה אלא להשתדל לשמור על חברה מעורבת "צנועה"... דברים אלה כאבו לי מאד ועוד לא מצאתי תשובה ברורה לכך למרות שאני יודע שהדברים הללו פשוט לא נכונים... מה תשובת הרב?
תשובה
להיות בחברת אנשים יש מעלות. איש לרעהו יעזורו. על כן אף שיש גם סכנה שיכשלו בלשון הרע כיון שהמעלות של החברה גדולות יש לקיים את חיי החברה ולהתגבר על האיסורים שיש בדבור ובמעשה בין אדם לחברו. אך אין צורך לכך בחברה מעורבת. וכיון שבחברה מעורבת הסכנות עולות על המעלות לכן יש להעדיף הפרדה.