• שאלות כלליות

בדיקת הטלית לפני התעטפות

הרה"ג דוב ליאור

י"ז סיון תשס"ו
שאלה
כתוב בהלכה שלפני ההתעטפות בטלית בתפילה, יש לבדוק את ציציותיה שאכן היא כשרה לעיטוף וברכה. מנסיוני, שתי הטליתות שיש לי (אחת לשבת ואחת ליום חול) מצויות אצלי כשמונה שנים מאז נישואי, ואף פעם לא נקרע בהן שום חוט. בסברה, לאור הנ"ל, לא נראה לי שיש צורך לבדוק את הטלית בכל בוקר לפני לבישתה אלא פעם בכמה זמן לוודא שאכן לא נפסלה. האם סברה זו מעוגנת בהלכה או ניתן לעגנה בהלכה, האם יש הבדל בענין זה בין טלית גדול לטלית קטן (ציצית)?
תשובה
בשולחן-ערוך נפסק שיש לבדוק את הטלית וכך נהגו בכל ישראל. לכן, לא ראוי לשנות מנהג זה, ואתה יכול להסתפק בבדיקה שטחית בלבד.