• עיתונות, רדיו וטלויזיה

פרסומות לסיגריות בעיתונות

הרב אליעזר מלמד

י"א ניסן תשס"ג
שאלה
אבקש להגיב על דברי כבוד הרב שליט"א בענין איסור פרסום פרסומות לסיגריות. בעניי איני בטוח שפרסומות לסיגריות גורמות לאנשים שאינם מעשנים לעשן. דומני שהפרסומות מיועדות לאנשים אשר כבר מעשנים, וכל חברה מעונינת שצבור המעשנים יקנה דוקא את הסגריות שלה. כשם שפרסומות לאולמות שמחה אינה גורמת לאנשים שאינם זקוקים לאולם שמחות לעשות ארוע באולם, כך גם פרסומות לסגריות אינן גורמות לאנשים לעשן, וכאמור הן מפנות לצבור המעשנים. אפשר שזהו הטעם לכך שכל העיתונים החרדים אינם נמנעים מלפרסם חברות סגריות, אף אלו שיש להם ועדות רוחניות, כפי שציין כבוד הרב שליט"א.
תשובה
רוב הסיגריות משווקות על ידי חברה אחת, תחת מותגים שונים. כמדומה שהמגמה העיקרית של הפרסום הוא למשוך מעשנים חדשים, אח"כ כשיהיו מכורים מימלא כבר יחפשו את הסיגריות. ומכל מקום מספק דאורייתא אין הדבר יוצא.