• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

מיטה חשמלית בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ו תמוז תשס"ט
שאלה
שאלתי היא יש לי חבר בגיל 28 מרותק לכסא גלגלים, כמו כן, יש לו מיטה חשמלית. א. האם מותר לו להשתמש במיטה החשמלית בשבת, אם כן, באיזה דרך? ב. במקרה והוא מפעיל את המיטה בעצמו, האם הוא יוכל להוציא אנשים ידי חובה בהבדלה? ג. האם לאחר שהשתמש והפעיל את המיטה כדי לרדת לכסא הוא יוכל לעלות לספר תורה?
תשובה
א. מכיון שהוא חולה (שהרי הוא משותק ומרותק למיטה) וחשמל הוא רק איסור דרבנן, מותר לעבור על איסורי דרבנן לצורך חולה שאין בו סכנה, מכיון שאינו יכול לתפקד בלי זה. ב. כן. ג. כן. אין לראות בו מחלל שבת.