• ברכות השחר

ברכות התורה לאחר משמרת לילה

הרב בנימין במברגר

י אלול תשס"ט
שאלה
כעובד משמרות,התעוררה אצלי שאלה כיצד לנהוג בעניין ברכות התורה בימי משמרת לילה בהן אני עובד בשעות 23.00-07.00.בתשובות שחיפשתי במדור הנ"ל מצאתי שתי תשובות סותרות,באחת נכתב לא לברך בשל ספק,ובשניה נכתב לברך לאחר עלות השחר.כיצד אכן לנהוג?.
תשובה
מנהג הספרדים לברך גם אם לא ישנים. לפי האשכנזים אין לברך אלא אם כן ישנת ביום או בלילה לפני המשמרת כחצי שעה על מיטה. אם לא ישנת רצוי לשמוע את ברכות התורה מאדם אחר שיתכוון להוציא אותך ידי חובה. אם אין אדם אחר, אפשר לכוון לצאת בברכת אהבה רבה/אהבת עולם וללמוד מיד לאחר שמונה עשרה משהו.