ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

"מי אמה" - מה זה? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ג טבת תשס"ד

"מי אמה" - מה זה?


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
למדתי שיש ירקות מסוימים שיש להשרותם במי אמה אודה לך אם תסביר לי מה הפירוש של המושג מי אמה.

תשובה:
ישנם מספר סוגים של עלי ירק המוחזקים כנגועים בתולעים וחרקים האסורים על פי ההלכה. ירק זה מצריך ניקוי ובדיקה יסודיים ביותר לפני שיהיה ראוי לאכילה ללא חשש אכילת איסור. ישנם קהילות שנהגו לא לאכול ירק זה בגלל חשש זה. אמנם בעבר חשבו כי ניתן להסיר את התולעים והחרקים הנמצאים על גבי העלים באמצעות חומץ, מי מלח, מי אמה או חומר סטרילי. "אמה" הוא כינוי למשחת סבון. בעשור האחרון למדנו לדעת וזאת לאחר בדיקות מעבדה רבות כי חומרים אלו אינם עוזרים כמעט בניקוי העלים הואיל וחלק מהחרקים נמצאים בתוך העלים (כגון "זבוב המנהרות - מנהרן") ועל כן החלו לפתח את שיטת גידול עלי הירק ללא חרקים באמצעות חממות סגורות וכו'. כיום גם ברמת כשרות רגילה דורשת הרבנות הראשית להשתמש בעלי ירק מפוקחים. לידיעתך.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il