• חופה וקידושין

טבעת כסף עם האות ה’

הרב דוד חי הכהן

כ"ז כסלו תש"ע
שאלה
שמעתי שיש ענין לקדש בטבעת מכסף פשוטה, שלא תיתן דעתה. ויש אומרים שיש ענין שמבחוץ יהיה מרובע ובפנים יהיה חרוט האות ה’. 1. האם חריטת האות יכולה ליעשות גם על ידי גוי או רק על ידי אדם כשר שיכוין לכך? 2. (אם באמת צריך שזה יעשה עם כוונה או לחילופין יש ענין באות ה’) האם ניתן להכניסה לבית הכסא כאשר היא עונדת אותה או שמא יש להיזהר בזה?
תשובה
1. האות ה' בטבעת מכוונת כנגד שם ד', ומובן שצריך שתיחרט בטבעת ע"י יהודי שומר מצוות. ידוע שכאשר רוצים לכתוב רמז לשם ד' כותבים זאת באות ה', ולכן יש עניין באות זו דווקא. 2. אף על פי כן, מותר להכנס עם הטבעת לשירותים כיון שהאות רק רומזת והיא לא ממש שם ד'. ומלבד זה - כיון שהיא בתוך הטבעת הרי היא מכוסה. כל טוב ומזל טוב!