• ברית

השפעת הסנדק על הרך הנימול

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א אדר תש"ע
שאלה
בע"ה אנחנו מצפים לבן שני. הייתי רוצה מאוד לכבד את אביו של בעלי להיות סנדק אך הוא סובל מדיכאון נפשי קשה, איבד רצון לקיים מצוות וכמעט ולא מתקשר עם הסביבה אלא כאשר פונים אליו. הייתי רוצה לדעת אם ישנה חשיבות והשפעה למצבו הנפשי של הסנדק על הרך הנימול? (בלידת בני הראשון כיבדנו את אבי לשמש כסנדק ולא את אביו של בעלי לאחר שאמרו לנו שלא טוב לתת למישהו שלוקה בנפשו לשמש כסנדק).
תשובה
אם אבי בעלך רוצה להיות סנדק וזה ישמח אותו, מצוות השמחה שתעשו לוו כשתתנו לו להיות סנדקו תהיה לזכות לתינוק ואל דאגה. ואם לאבא של בעלך זה לא חשוב תתנו למי שמתאים.