• מה מותר לעשות בבית הכנסת?

לימוד חשבון בבית כנסת שנמצא בבית ספר

הרה"ג דוב ליאור

ג תשרי תשע"א
שאלה
אני מלמד בבית ספר ממ"ד שיש בו בית כנסת מסודר שפועל בשבתות, כמו כן, כיתות ו’ מתפללות בו שחרית. מפאת חוסר מקום מתקיים בו שיעור חשבון, רציתי לדעת, האם יש היתר בדבר או שעלינו להפסיק אם מנהג זה?
תשובה
אם הבית כנסת הוגדר כבית כנסת ארעי, הוא לא נחשב בית כנסת ומותר לקיים בו שיעורי חשבון. אם הוא הוגדר כבית כנסת קבוע, לכתחילה לא ראוי לעשות בו שיעורי חשבון. אולם יש שיטות שכיום כאשר עושים בית כנסת מתנים שיהיה מותר לעשות שימוש אחר אם אין באותו שימוש קלות ראש (הצגות תיאטרון וכדו').