• משפט אזרחי (ערכאות)

תביעה של חברת ביטוח ומקום העבודה

כולל דיינות פסגות

ז אדר ב' תשע"א
שאלה
עברתי תאונת דרכים וברוך השם בנס יצאתי בריא ושלם. קיבלתי מכה ברגל וכאבי גב שממה שהרופאים אמרו זה מכות יבשות ומדובר בשרירים, ובעזרת השם יעבור. מה שקורה הוא, שהפסדתי ימי עבודה ואני זכאי לפיצוי מבחינת הביטוח וממקום העבודה, ממה שידוע לי במקרים דומים. הבנתי שמותר הלכתית לתבוע את חברת הביטוח והיות ומדובר בתאונה בדרך לעבודה גם את מקום העבודה, שלצערי כרגע לא ממש מראים נכונות לפצות אותי ואני אמור להיפגע במשכורת היות וראו בזה כאישור מחלה רגיל ומקשה עלי כלכלית. השאלה שלי כאדם מסורתי, שמשתדל להתחזק ולא הכי מבין מה בדיוק אפשר לעשות בלי בעיה הלכתית של חוקות ומשפטי הגויים, נגיד שאני לא מרוצה מפיצוי שהציע לי חברת הביטוח מותר לי לקחת עו"ד ולתבוע אותם בבית משפט או שיש בזה בעיה? האם מותר לי גם לתבוע את מקום העבודה בנוסף כפי שהחוק מכיר בזה כתאונת עבודה? אשמח לקבל הכוונה ועצה.תודה.
תשובה
בעצם אתה רוצה לתבוע בערכאות שתי תביעות נפרדות: א. חברת הביטוח. ב. מקום העבודה. לפי ההלכה, תחילה עליך לתבוע בבית דין הדן לפי דיני התורה ואם הנתבעים יסרבו לבוא יתן לך בית הדין רשות בכתב לתובעם בערכאות. בתביעה נגד חברת הביטוח בית הדין יתן לך רשות באופן מיידי ללכת לערכאות כיון שידוע בוודאי שלא יסכימו לבוא. אולם לגבי מקום העבודה, בית הדין ימתין לתשובתם בטרם יתן לך רשות לפנות לערכאות, ואם יסכימו לבוא לבית הדין הדיון יתנהל שם. הרב ניר אביב