• פת, חלב, יין ובישולי גויים

בישולי עכו"ם במסעדה בירושלים

מכון התורה והארץ

כ"ה תשרי תשע"ב
שאלה
שלום רב, אני עובדת קצת יותר מחודש במסעדה בירושלים בתור מלצרית. במסעדה זו יש כשרות "הרבנות הראשית ירושלים" ומשגיח שבא לבקר במסעדה מס’ פעמים אחדות בשבוע. לאחרונה התגלה לי שמי שמבשל את כל האוכל במסעדה הוא גוי גמור ואף אחד לא מדליק לו את הגז אלא הוא עצמו!. בעלי המסעדה הם חילונים גמורים, ומלבד להביא מוצרי גלם כשרים למהדרין אינם מבינים בדקויות של ההלכות. והמשגיח עצמו מעלים עין מהעניין. התקשרתי לרבנות הראשית וסיפרתי להם. אך אני יודעת שלא נעשה כלום כבר שבוע שלם!. אני מזהירה דתיים שבאים למסעדה, וגם דיברתי עם הבעלים שלא ממש מזיז להם. אינני יודעת מה עוד לעשות ואם להמשיך ולפקוח על המקום מקרוב (להמשיך לעבוד שם) או לעזוב מיד את המקום. אני אינני אוכלת במקום מהיום שגיליתי זאת ושלמדתי את החומרה שבדבר. חשוב לציין שזה מקום שדתיים רבים צעירים ומבוגרים באים לאכול בו. אשמח אם תחזירו לי תשובה מהר!! תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אשריך שאת נותנת דעתך להציל את נערי ישראל ממאכלות אסורים. א. כדאי לכתוב לרבנות ירושלים מכתב בכתב יד. ב. כדאי לכתוב מכתב לרבנות ירושלים, למר רפי יוחאי ראש מחלקת הונאה בכשרות. ג. כמו כן כדאי לכתוב מכתב לכושרות (הרב מרדכי וולנוב rmv@kosharot.co.il. www.kosharot.co.il) ד. נראה שכדאי להמשיך ולהזהיר את הנוער, ובלבד שלא גרם מכשול, שאנשים יגידו הנה עובדים כאן דתיים, ברור שיש כשרות. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון