צומת גידין

הרב יצחק גרינבלט

כ"ח תשרי תשע"ב
שאלה
בס"ד לרב שלום, בכשרות מהדרין של הרבנות המקומית, האם השחיטה של העופות היא לפי כל כללי הלכה? מעיון בתשובות קודמות הבנתי שצומת הגידין לדוגמא, נבדקת אבל לא ע"י חיתוך? האפשר? אני חוזר בתשובה מזה כמה שנים. תחושתי אינה טובה, נראה לי כחסר ידע תורני, שיש פה מערכת שווקית משומנת המעלה את מחיר העוף בשם הכשרויות הפרטיות המהודרות. האם אני צודק? או שעלי לקנות עוף בהשגחה פרטית מהודרת?
תשובה
ב"ה שלום רב. שמחתי על השאלה, ועל הרצון להקפיד על כשרות טובה. אין ספק שגוף שנותן כשרות מהודרת מקפיד על כל ההלכות, וכלל תלמודי הוא שעד אחד נאמן באיסורים, ולכן כשרות שאומרת שהדבר מהודר ודאי שאפשר לסמוך עליה. יחד עם זה, אדם שמשתדל להדר במצוות, ומשתדל להתקרב אל ה' בכל מה שהוא עושה, משתדל גם להשקיע כסף כדי לקנות דברים בכשרות יותר מהודרת. לכל ארגון כשרות ישנם כללים הלכתיים. הרב שפוסק בעניין מחליט על איזה שיטות לסמוך לפי ההלכה, ובמה חשוב להחמיר, וכל ארגון הולך לפי הרב שלו. בכשרויות הידועות כמהודרות יותר, מקפידים על יותר דברים הנתונים במחלוקת, ולכן כדאי להשקיע בכך. כמובן שאין בכך חיוב, וכל אחד יעשה את השיקול שלו. חשוב לא להיכנס ללשון הרע בכל התחום הזה, שבכך אנו במקום להדר ולהתקדם, אנו נופלים ברשתו של יצר הרע שמושך את האדם לחטא לשון הרע ושאר דברים לא טובים. אשמח להיות בקשר ולעזור בכל מה שאוכל, בתשובות ובהכוונה בברכה הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com