• נוסח והגייה

שם השם בהברה אשכנזית

הרב יוסף אפריון

ח אייר תשע"ב
שאלה
שמתי לב לשליחי ציבור צעירים בישיבות ליטאיות ובתי כנסת של חב"ד שמבטאים את שם ה’ כמו "איידונוי". זה נשמע כמו משהו באנגלית I don’t know . כנראה הרבנים שם לא שמים לב לזה. האם מותר להתפלל שם או שעדיף לעבור לבתי כנסת יותר ותיקים?
תשובה
שלום ישנם הרבה נוסחים בעם ישראל שנוצרו בגלות הארוכה. לכל הנוסחים יש מקורות נאמנים ואין צורך משום זה להתפלל במקום אחר אא"כ במקום אחר אתה מכוון יותר טוב ואתה מרגיש שתפילתך יותר טובה. בהצלחה