• השבת אבידה

עט מהשירות לאומי שלא החזרתי

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אלול תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב. בשירות לאומי שלי היה אחת לשבוע כינוס של כל בנות הקבוצה (כ- 20 בנות). לפני כחודשיים, לאחר כינוס שבועי של הקבוצה, מצאתי עט שהיה שייך למישהי מבנות הקבוצה. לא ידוע לי של מי העט מכיוון שלכולן יש את אותו סוג העט (כי קיבלנו עטים מתנה מהרכזת). אך אני מצאתי את העט בשולחן שבו אני זוכרת בערך איזה בנות ישבו שם.לקחתי את העט איתי ותיכננתי שבפעם הבאה אני כבר ידאג להחזיר למי ששכחה אותו שם. מה שקרה- שכל פעם יצא שלא שאלתי והעט נשאר אצלי עד היום (והשירות כבר נגמר). מה אני אמורה לעשות? ( לא יודעת אם זה פרט חשוב, אבל העט הוא עט פשוט שלא יקר). תודה רבה!
תשובה
אם אין סימן, ומן הסתם התייאשו, מותר להשתמש בעט. אם יש סימן, ניתן להשתמש בעט בתנאי שתהיי מוכנה להחזיר ולפצות את בעלת העט על השימוש. ותכתבי פתק שאם תפגשי אותה את מוכנה לפצות אותה או להחזיר את העט.