• חתונה ושבע ברכות

הזכרת כבוד לאבי (ע"ה) בחופת נכדו

הרב יצחק בן יוסף

ח מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום לרב אבי עליו השלום נפטר לפני כשנתיים וחצי. בעוד כשבועיים ינשא נכדו הראשון בעזרת השם. לאחר שנת האבל על מות אבי התחלתי לשים לב שבמהלך החופה לעיתים הרב המקדש מזכיר את שמות הנפטרים ממדרגה ראשונה, כתזכורת של כבוד לנפטר. בקשתי מאחותי (אמו של החתן) להזכיר את אבינו גם כן כאות להערכה וכבוד על פועלו, והיא פנתה בשאלה לרב, ותשובתו היתה שזה אסור. מה כבוד הרב אומר בנוגע לנושא הנ"ל, ובנוסף האם מותר לאמו של החתן לעלות לבית העלמין כשבוע לפני החתונה?
תשובה
1. למה לא להזכיר? ראוי להזכיר ובוודאי אם אמו של החתן מעוניינת בכך. תפקיד הרב בחופה לעזור בקידושין ולא מובן למה לאסור, תבקשו בשנית. 2. מותר. (ילקו"י י,כד)