- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כבד
שאלה
שלום הרב
ראינו את הנהלים של הרבנות הראשית בעניין הכשרת כבד, ולעניין חיתוך הכבד לא ראינו שום דבר מלבד הסרת המרה.
א. האם הסרת המרה נעשית עם חתיכה מהכבד שע"י כך נחשב לרמ"א כחיתוך?
ב. האם אפשר להקל כך לשו"ע (רק הרמ"א כתב) ?
ג. ראינו בחלק מהנהלים שלעניין כבד בקר צריכים לפרוס אותו לפרוסות (להבנתנו זה לחומרת הערוך השולחן שלא לצלות כבד בקר שלם) ובחלק מנהלים ראינו שרק כבד בקר קפוא צריכים לנעוץ בו בסכין (לכאורה רק כדי לבדוק שהכל הופשר). כיצד צריך לחתוך בכבד בקר לכתחילה? מספיק רק הסרת המרה?
תודה רבה על פעילותכם הנפלאה
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
לכתחילה צריך לחתוך או לחרר כבד בקר. רק לגבי כבד עוף מובא שהסרת המרה מועילה. יש המצריכים לחרר כבד עוף בגלל השולחן ערוך אולם נוהגים להקל.
בברכה הרב חגי בר גיורא

כלי מטבח ששמשו לצליית כבד
הרב יצחק בן יוסף | ו אייר תשפ"א

כשרות תרנגול הודו
הרב נועם דביר מייזלס | כ שבט תשפ"א

מה ההבדל בין "חלק" ל"גלאט"?
רבנים שונים | ד אב תשס"ד

אשכנזי שנהג לאכול חלק
הרב יצחק בן יוסף | י"ג אדר א' תשע"ט
הרבנות הראשית לישראל
כשרות משקאות חריפים
י"ב תשרי תשס"ד
ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ
כ"ח אלול תשס"ג
כשרות במסעדות חלבי-בשרי
ט מרחשון תשס"ד
הכשר רבנות - חלק?
ט"ז מרחשון תשס"ד
לשים סכך על ברזל
הרב יוסף אפריון | כ"ב אלול תשע"א
למה לא נוטלים לולב בשבת?
הרב רואי מרגלית | כ"א אדר ב' תשס"ג

לבוד- בפנים או בחוץ?
הרב יצחק בן יוסף | י"ד תשרי תש"פ
מתי אומרים תיקון חצות ןלאה
הרב חגי לרר | י"ח מרחשון תש"פ

חינוך ילדים כשהאמא מתנהגת הפוך
הרב ש. יוסף וייצן | י"ב תשרי תשפ"ד

גוי של שבת
הרה"ג יעקב אריאל | י"א תשרי תשפ"ד

דעת הרב קוק בעניין הר הבית
הרב עזריה אריאל | י"א תשרי תשפ"ד
