ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
תרומה זכר למחצית השקל - לישיבה הגדולה בעולם! תרמו כעת ועזרו לנו
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

הכשרת כבד

366
שאלה
שלום הרב ראינו את הנהלים של הרבנות הראשית בעניין הכשרת כבד, ולעניין חיתוך הכבד לא ראינו שום דבר מלבד הסרת המרה. א. האם הסרת המרה נעשית עם חתיכה מהכבד שע"י כך נחשב לרמ"א כחיתוך? ב. האם אפשר להקל כך לשו"ע (רק הרמ"א כתב) ? ג. ראינו בחלק מהנהלים שלעניין כבד בקר צריכים לפרוס אותו לפרוסות (להבנתנו זה לחומרת הערוך השולחן שלא לצלות כבד בקר שלם) ובחלק מנהלים ראינו שרק כבד בקר קפוא צריכים לנעוץ בו בסכין (לכאורה רק כדי לבדוק שהכל הופשר). כיצד צריך לחתוך בכבד בקר לכתחילה? מספיק רק הסרת המרה? תודה רבה על פעילותכם הנפלאה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה לכתחילה צריך לחתוך או לחרר כבד בקר. רק לגבי כבד עוף מובא שהסרת המרה מועילה. יש המצריכים לחרר כבד עוף בגלל השולחן ערוך אולם נוהגים להקל. בברכה הרב חגי בר גיורא
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il