- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
שאלה
שלום הרב
ראינו את הנהלים של הרבנות הראשית בעניין הכשרת כבד, ולעניין חיתוך הכבד לא ראינו שום דבר מלבד הסרת המרה.
א. האם הסרת המרה נעשית עם חתיכה מהכבד שע"י כך נחשב לרמ"א כחיתוך?
ב. האם אפשר להקל כך לשו"ע (רק הרמ"א כתב) ?
ג. ראינו בחלק מהנהלים שלעניין כבד בקר צריכים לפרוס אותו לפרוסות (להבנתנו זה לחומרת הערוך השולחן שלא לצלות כבד בקר שלם) ובחלק מנהלים ראינו שרק כבד בקר קפוא צריכים לנעוץ בו בסכין (לכאורה רק כדי לבדוק שהכל הופשר). כיצד צריך לחתוך בכבד בקר לכתחילה? מספיק רק הסרת המרה?
תודה רבה על פעילותכם הנפלאה
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
לכתחילה צריך לחתוך או לחרר כבד בקר. רק לגבי כבד עוף מובא שהסרת המרה מועילה. יש המצריכים לחרר כבד עוף בגלל השולחן ערוך אולם נוהגים להקל.
בברכה הרב חגי בר גיורא