- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כבד
שאלה
שלום הרב
ראינו את הנהלים של הרבנות הראשית בעניין הכשרת כבד, ולעניין חיתוך הכבד לא ראינו שום דבר מלבד הסרת המרה.
א. האם הסרת המרה נעשית עם חתיכה מהכבד שע"י כך נחשב לרמ"א כחיתוך?
ב. האם אפשר להקל כך לשו"ע (רק הרמ"א כתב) ?
ג. ראינו בחלק מהנהלים שלעניין כבד בקר צריכים לפרוס אותו לפרוסות (להבנתנו זה לחומרת הערוך השולחן שלא לצלות כבד בקר שלם) ובחלק מנהלים ראינו שרק כבד בקר קפוא צריכים לנעוץ בו בסכין (לכאורה רק כדי לבדוק שהכל הופשר). כיצד צריך לחתוך בכבד בקר לכתחילה? מספיק רק הסרת המרה?
תודה רבה על פעילותכם הנפלאה
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
לכתחילה צריך לחתוך או לחרר כבד בקר. רק לגבי כבד עוף מובא שהסרת המרה מועילה. יש המצריכים לחרר כבד עוף בגלל השולחן ערוך אולם נוהגים להקל.
בברכה הרב חגי בר גיורא

חובת הכשרת לבבות על אש גלויה?
הרה"ג דוב ליאור | י"ג כסלו תשס"ט

הכשרת מוח
הרב שלום אילוז | כ"ז אדר ב' תשס"ח

לבשל כבד ולצלותו
הרב יצחק בן יוסף | כ"ב אדר תשע"ג

צליית כבד על מנגל חשמלי
מכון התורה והארץ | י"ב אייר תשע"ה
הרבנות הראשית לישראל
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
כשרות מסטיק אורביט
כ"ג תשרי תשס"ד
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד
מה פירוש 'באישור הרבנות'?
י"ב תשרי תשס"ד
רב קו בשבת
כולל הלכה בית אל | ג סיון תשע"ט

תפילה לפני הדלקת נרות שבת
הרב יאיר וסרטיל | כ"ז אב תשס"ח
מדוע חוגגים את יום ירושלים?
הרב דניאל קירש | כ"ד אייר תשפ"ב
