- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כבד- המשך
שאלה
תודה רבה על התשובה
אך הרב ענה לי רק על האות ב שגם הספרדים נהגו להקל בכבד עוף ע"י הוצאת המרה.
אך הבנתי מאנשים שמתעסקים בעניין שכיום מוצאים את המרה בלי חתיכה מן הכבד. לפ"ז אי אפשר לסמוך על זה כיוון שהרמ"א התיר הסרת ההמרה עם חתיכה מן הכבד, ולכן כשראיתי שהרבנות הראשית סומכת על זה שאלתי האם המציאות שאמרו לי היא הנכונה או לא?
כמו כן בכבד בקר בנהלים הרבנות לעניין מסעדות, קייטרינג וכו' באמת כתוב לחתוך את הכבד הבקר אבל בנהלים של אולמות, גני אירועים וכו' כתוב "ניתן להשתמש בכבד בקר קפוא ע"י דקירת סכין". הבנתי שכל זה לעניין קפוא אבל כבד בקר טרי לא צריך כלום או שבמקומות האלה מותר רק קפוא ע"י נקיבת סכין אבל טרי אי אפשר בשום דבר?
תודה רבה על עבודתכם הנפלאה להכשרת האוכל מבחינה ממלכתית לכן חשוב לי דעתך/ והבנתך את המציאות
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
בדרך כלל הורדת המרה פוגמת קצת בכבד ועל זה סומכים. אין הבדל בין דיקור לחיתוך, משום ששניהם יוצרים פתח לדם לצאת לכן מתירים את שניהם בטרי ובקפוא בתנאי שהופשר לגמרי (יש לנקב את השקית לפני הפשרה ולשים על רשת).
בברכה
הרב חגי בר גיורא

הכשרת כבד בתנור
הרב יוסף דהאן | ד סיון תשס"ב
השריית כבד שלא מלחו אותו ברוטב
הרבנות הראשית לישראל | ו כסלו תשפ"ב
כשרות הבשר לאשכנזים ולספרדים
הרבנות הראשית לישראל | ח תשרי תשע"ד

הכשרת כבד עוף
הרה"ג דוב ליאור | ט"ז אדר א' תשס"ח
הרבנות הראשית לישראל
כשרויות בחו"ל
כ"ח אלול תשס"ג
ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ
ט מרחשון תשס"ד
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
כשרויות רגילות ולמהדרין
י"ד מרחשון תשס"ד

יריקה אחר נוצרים
הרה"ג דוב ליאור | י"ז כסלו תשס"ח
שאלות על סוכות
הרב יוסף אפריון | ה מרחשון תשע"ה

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח

סוכה תפוסה במסעדה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ז תשרי תשפ"ד

האם סעודת שבע ברכות חייבת להיות בסוכה?
הרב מיכאל יומטוביאן | י"ח תשרי תשפ"ד

ברכת הבנים בשבת יום טוב, בראש השנה וביום כיפורים
הרב יצחק בן יוסף | י"ז תשרי תשפ"ד
