- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כבד- המשך
שאלה
תודה רבה על התשובה
אך הרב ענה לי רק על האות ב שגם הספרדים נהגו להקל בכבד עוף ע"י הוצאת המרה.
אך הבנתי מאנשים שמתעסקים בעניין שכיום מוצאים את המרה בלי חתיכה מן הכבד. לפ"ז אי אפשר לסמוך על זה כיוון שהרמ"א התיר הסרת ההמרה עם חתיכה מן הכבד, ולכן כשראיתי שהרבנות הראשית סומכת על זה שאלתי האם המציאות שאמרו לי היא הנכונה או לא?
כמו כן בכבד בקר בנהלים הרבנות לעניין מסעדות, קייטרינג וכו' באמת כתוב לחתוך את הכבד הבקר אבל בנהלים של אולמות, גני אירועים וכו' כתוב "ניתן להשתמש בכבד בקר קפוא ע"י דקירת סכין". הבנתי שכל זה לעניין קפוא אבל כבד בקר טרי לא צריך כלום או שבמקומות האלה מותר רק קפוא ע"י נקיבת סכין אבל טרי אי אפשר בשום דבר?
תודה רבה על עבודתכם הנפלאה להכשרת האוכל מבחינה ממלכתית לכן חשוב לי דעתך/ והבנתך את המציאות
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
בדרך כלל הורדת המרה פוגמת קצת בכבד ועל זה סומכים. אין הבדל בין דיקור לחיתוך, משום ששניהם יוצרים פתח לדם לצאת לכן מתירים את שניהם בטרי ובקפוא בתנאי שהופשר לגמרי (יש לנקב את השקית לפני הפשרה ולשים על רשת).
בברכה
הרב חגי בר גיורא

אכילת בשר נא
הרה"ג דוב ליאור | כ"ד טבת תשס"ד

השריית בשר בכיור מטבח
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ו כסלו תשס"ו

צליית בשר שלא נמלח
הרב שלום אילוז | י"ט אלול תשס"ח
ייבוש בשר לא מלוח
הרבנות הראשית לישראל | ה תשרי תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
בכל הכשרויות מקפידים על ירקות ללא תולעים?
י"ח מרחשון תשס"ד
הידורים בכשרות של הרבנות
ט"ז מרחשון תשס"ד
ג’לטין במוצרי חלב
י"ח מרחשון תשס"ד
בכשרות רגילה יש ג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד

ברכת שילוח הקן
הרה"ג דוב ליאור | ח תמוז תשס"ט
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג

ברכה על לחמניות מאודות ("באן")
הרב עזריה אריאל | י"א אלול תשע"ט

האם מותר להיכנס לבריכה עם המשפחה המורחבת?
הרה"ג יעקב אריאל | ל סיון תשפ"ב

הכשרת מיקרוגל קילקלה אותו
הרב נועם דביר מייזלס | ב תמוז תשפ"ב

אישורי הגעה לאירועים מעורבים
הרב דוד חי הכהן | ב תמוז תשפ"ב
