• תרופות וויטמינים

צינטרום סילבר עם ג’לטין טריפה

הרבנות הראשית לישראל

כ"ט תשרי תשע"ה
שאלה
ב"ה הרב כדי לא להכשיל ולהיכשל אני מעל גיל 60 בני רופא פה ולסט המליץ לי על צינטרום סילבר שיש בו ג’לטין טריפה אני רכשתי מבלי לשאול על כשרות היות ונחלשתי אז המליץ לי בני לקחת צינטרום זה מחילה מכבוד הרב ומגזילת זמנו אני מבקש להיות בטוח אם להמשיך לקחת צינטרום זה שפירטתי באופן כללי אני בריא בברכה ואהבה רבה לרב היקר
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בעזרת ה' תתחזק, ויתקיים בך תפילת אדם הראשון\ משה\ דוד:" עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו "(תהילים צב, טו). יש לוודא גם אם כל המרכיבים הפעילים כשרים. ברצוני לידע אותך שיש מתירים ג'לטין בשעת הצורך. ואפשר להתיר גם רכיבים לא כשרים היות ולא מרגישים את טעמם והם עטופים בקפסולה. אולם זה רק בתרופה שיש נסיון שהיא מועילה ורופא ממליץ דוקא עליה. קיימים גם ויטמינים עם כשרות. לכן לכתחילה עדיף לקחת עם כשרות אלא אם הרופא סובר שיש לקחת דוקא בלי. והמקל יש לו על מי לסמוך. בברכה הרב חגי בר גיורא