- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
423
שאלה
סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום ולאחר מכן חתכו ירקות למרק, האם הירקות הופכות לבשרי?
תשובה
אם לא השתמשו בסכין ביממה האחרונה לבשר חם - הירקות נשארו פרווה.
הרחבה:
בסימן צו כותב הש"ך (סק"ו) שסכין שאינו בן יומו לא אוסר ירקות שאינם חריפים.
על כן, אם הסכין לא נגע בבשר חם ב24 השעות שלפני חיתוך הירקות - אין הוא נותן טעם בירקות. חיתוך הבצל/שום לא משנה את הדין, והסכין ימשיך להיות מוגדר כ"אינו בן יומו" (ש"ך סימן קכב, ב).
בברכה,
הרב עודד מילר

שימוש במחבת חלבי למאכלי בשר
הרב שלום אילוז | ה טבת תשס"ז
בישול מרק תוך עירוב כלי בשר וחלב
הרב נועם דביר מייזלס | ח ניסן תש"פ
בצל חלבי, סכין בשרית? קרש חלבי?
כולל הלכה בית אל | כ"ג אייר תשע"ז
