שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום

undefined

כולל הלכה בית אל

כ"ד כסלו תשע"ה
שאלה
סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום ולאחר מכן חתכו ירקות למרק, האם הירקות הופכות לבשרי?
תשובה
אם לא השתמשו בסכין ביממה האחרונה לבשר חם - הירקות נשארו פרווה. הרחבה: בסימן צו כותב הש"ך (סק"ו) שסכין שאינו בן יומו לא אוסר ירקות שאינם חריפים. על כן, אם הסכין לא נגע בבשר חם ב24 השעות שלפני חיתוך הירקות - אין הוא נותן טעם בירקות. חיתוך הבצל/שום לא משנה את הדין, והסכין ימשיך להיות מוגדר כ"אינו בן יומו" (ש"ך סימן קכב, ב). בברכה, הרב עודד מילר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il