ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד כסלו תשע"ה

סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום


כולל הלכה בית אל

שאלה:
סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום ולאחר מכן חתכו ירקות למרק, האם הירקות הופכות לבשרי?

תשובה:
אם לא השתמשו בסכין ביממה האחרונה לבשר חם - הירקות נשארו פרווה.

הרחבה:
בסימן צו כותב הש"ך (סק"ו) שסכין שאינו בן יומו לא אוסר ירקות שאינם חריפים.
על כן, אם הסכין לא נגע בבשר חם ב24 השעות שלפני חיתוך הירקות - אין הוא נותן טעם בירקות. חיתוך הבצל/שום לא משנה את הדין, והסכין ימשיך להיות מוגדר כ"אינו בן יומו" (ש"ך סימן קכב, ב).

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il