- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום
שאלה
סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום ולאחר מכן חתכו ירקות למרק, האם הירקות הופכות לבשרי?
תשובה
אם לא השתמשו בסכין ביממה האחרונה לבשר חם - הירקות נשארו פרווה.
הרחבה:
בסימן צו כותב הש"ך (סק"ו) שסכין שאינו בן יומו לא אוסר ירקות שאינם חריפים.
על כן, אם הסכין לא נגע בבשר חם ב24 השעות שלפני חיתוך הירקות - אין הוא נותן טעם בירקות. חיתוך הבצל/שום לא משנה את הדין, והסכין ימשיך להיות מוגדר כ"אינו בן יומו" (ש"ך סימן קכב, ב).
בברכה,
הרב עודד מילר

כף עץ חלבית שערבבו בכלי בשרי
הרה"ג דוב ליאור | י"ד טבת תש"ע

בצל שנחתך בסכין בשרית שאינה בת יומה
הרב נועם דביר מייזלס | ה סיון תש"פ

טיגנו בצל במחבת חלבית ואח"כ בסיר בשרי
הרב נועם דביר מייזלס | ה כסלו תשפ"א

סכין וקרש פרווה לאחר חריף
הרב אלישיב קפקה | כ"ו טבת תש"פ
כולל הלכה בית אל
מנה חמה בשבת וקומקום על פלטה
י"ג שבט תשע"ד
כתם על בגד בשבת
י"א אדר א' תשע"ד
עמידה בברכת אתה קדוש
ט טבת תשע"ד
ברירת אוכל מפסולת
ט"ו טבת תשע"ד
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג

הוצאת אבל משבעה - כיצד?
הרב יצחק בן יוסף | י"א מרחשון תשפ"א
כמה הן שנות דור?
הרב רואי מרגלית | ו אדר ב' תשס"ה
לקרוא בדברי חשק לאשה
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג

גניבה וגזילה
הרב יהודה אודסר | י"ד שבט תשפ"ג

מה לעשות כשהתפילה מהירה?
הרב אליקים לבנון | י"ד שבט תשפ"ג
