שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
סכין בשרי שחתכו בו בצל ושום ולאחר מכן חתכו ירקות למרק, האם הירקות הופכות לבשרי?
תשובה
אם לא השתמשו בסכין ביממה האחרונה לבשר חם - הירקות נשארו פרווה. הרחבה: בסימן צו כותב הש"ך (סק"ו) שסכין שאינו בן יומו לא אוסר ירקות שאינם חריפים. על כן, אם הסכין לא נגע בבשר חם ב24 השעות שלפני חיתוך הירקות - אין הוא נותן טעם בירקות. חיתוך הבצל/שום לא משנה את הדין, והסכין ימשיך להיות מוגדר כ"אינו בן יומו" (ש"ך סימן קכב, ב). בברכה, הרב עודד מילר
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il