- הלכה
- כלים והכשרתם
שאלה
שלום.
יש ברשותי שולחן מצופה פורמייקה קטן עליו אני אוכל, קיבלתי אותו מאדם שאינו שומר כשרות שכנראה השתמש בו גם לאכילה, ואולי נשפכו עליו מאכלים ומשקאות חמים (טריפות, בשר או חלב או שלושתם). כמובן שניקיתי אותו באופן יסודי, אבל אני מיתייחס אליו כאל טרף, ומקפיד לא לשים עליו כלי חם ללא חציצה.
שאלתי היא- מה דין כלי קר שהושם על שולחן זה, ובין השולחן לכלי יש רטיבות מעטה, ובנוסף הכלי שהה עליו יותר מ24 שעות. האם בגלל הרטיבות נוצר כאן מצב של כביכול שריה של הכלי בדבר איסור, והכלי מקבל טעם מהשולחן?
תודה.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
קצת לחות לא תגרום דין כבוש וגם אם כן קיימת מחלוקת אם כבוש מפליט מהכלי לכן בדיעבד כשר.
בברכה הרב חגי בר גיורא