- הלכה
- כלים והכשרתם
כלי שנשכח על שולחן טרף
שאלה
שלום.
יש ברשותי שולחן מצופה פורמייקה קטן עליו אני אוכל, קיבלתי אותו מאדם שאינו שומר כשרות שכנראה השתמש בו גם לאכילה, ואולי נשפכו עליו מאכלים ומשקאות חמים (טריפות, בשר או חלב או שלושתם). כמובן שניקיתי אותו באופן יסודי, אבל אני מיתייחס אליו כאל טרף, ומקפיד לא לשים עליו כלי חם ללא חציצה.
שאלתי היא- מה דין כלי קר שהושם על שולחן זה, ובין השולחן לכלי יש רטיבות מעטה, ובנוסף הכלי שהה עליו יותר מ24 שעות. האם בגלל הרטיבות נוצר כאן מצב של כביכול שריה של הכלי בדבר איסור, והכלי מקבל טעם מהשולחן?
תודה.
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
קצת לחות לא תגרום דין כבוש וגם אם כן קיימת מחלוקת אם כבוש מפליט מהכלי לכן בדיעבד כשר.
בברכה הרב חגי בר גיורא

דיני הכשרת תנור
הרה"ג דוב ליאור | י"ח כסלו תשס"ח
הכשרת כלים לאחר מגע בצואה של חיות
הרב יואב חנניה אוקנין | כ"ב שבט תשפ"ב

כלי מתכת ספק כשרים
הרה"ג דוב ליאור | י"ב שבט תשס"ט

הכשרת כלי פורצלן
הרב שלום אילוז | י"ט סיון תשס"ז
הרבנות הראשית לישראל
בד"ץ "שמן המשחה"
ג סיון תשס"ג
איך להימנע מחלב עכו"ם וג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד
איך נותנים כשרות לירקות נגועים?
ז מרחשון תשס"ד
ג’לטין במוצרי חלב
י"ח מרחשון תשס"ד

הוצאת אבל משבעה - כיצד?
הרב יצחק בן יוסף | י"א מרחשון תשפ"א

לטלפן לקרובים בעקבות פיגוע
הרה"ג דוב ליאור | כ"א תמוז תשס"ב

שיבולת שועל (קוואקר)
הרה"ג יעקב אריאל | י אייר תש"ע

כשרות יין שנגע בו חילוני
הרה"ג דוב ליאור | י"ט אדר א' תשס"ה

כניסה למוזיאון בשבת
הרב שמואל אריאל | ז שבט תשפ"ג
לשאול משהו בהלכה כשהידיים לא נקיות, או כשבשירותים
הרב דניאל קירש | ד שבט תשפ"ג
האם משחת ידיים נחשבת חציצה לנטילת ידיים?
כולל הלכה בית אל | ד שבט תשפ"ג
