• האם מברכים במקרים שונים

תערובת פיצוחים ״העץ״ עם צימוקים

הרה"ג דוב ליאור

י אייר תשע"ה
שאלה
שלום רב, מה מברכים ברכה אחרונה כאשר אוכלים תערובת פיצוחים שברכתם העץ וביניהם יש גם צימוקים ? מדובר על תערובת שכולם מעורבבים יחד. האם בורא נפשות או מעין שלוש ? תודה אסף
תשובה
בתערובת הולכים אחר הרוב גם בברכה ראשונה וגם בברכה אחרונה. לדוגמא, אם אדם אוכל לפתן של בננה עם תפוחי עץ הולכים אחרי הרוב, אלא אם כן יש שם חמשת מיני דגן שעשויים לטעם ולא לדבק. אם יש עוגה שהתחתית שלה הוא משטח של בצק ועליו יש פירות, מברכים מזונות בגלל החשיבות של הדגן ופוטרים בזה גם את הפירות. אבל אם אדם אוכל גלידה, למרות שהגביע עשוי מקמח היות ועיקר כוונת האדם היא לאכול גלידה אלא שאי אפשר להחזיק גלידה ביד - לכן מברכים שהכל על הגלידה ופוטרים גם את הגביע.